Kuro mediena

4 prekės

Pirk urmu
Kietmedžio malkos, džiovintos kameroje, 310kg, 1m3-0
Lojalumo kaina
8499
129,00
Lapuočių malkos, 20 l-0
Lojalumo kaina
359
4,49
0/5
Beržinės malkos, 20 l-0
Lojalumo kaina
399
4,99
0/5
Lapuočių malkos, 40 l-0
Lojalumo kaina
749
7,69
0/5

Ar reikalingos kokybiškos sausos malkos kūrenimui ar maisto ruošimui, pavyzdžiui, šašlykams? Internetu, iš Ermitazas.lt galite patrauklia kaina pirkti kokybiškas ir jau išdžiovintas beržines bei kitų lapuočių malkas. Rinkitės pristatymą į namus arba atsiėmimą fizinėse „Ermitažo“ parduotuvėse – prekių atsiėmimo punktuose, jei tik yra tokia galimybė. Be to, jei prisijungsite prie Ermi KLUBO arba Ermi PRO lojalumo programos, specialiu ženklu pažymėtos sausos beržinės malkos arba kitos sausos, džiovintos lapuočių malkos internetu kainuos net pigiau nei įprastai.

Nepamirškite, kad rinktis padės ir prekės puslapyje esanti informacija apie specifikacijas.


Ne visos parduodamos malkos yra vienodos. Priešingai – dauguma jų pakankamai smarkiai skiriasi, tačiau nebūtų galima sakyti, kad yra vienas geriausių malkų tipas. Paprastai populiariausios malkos yra: ąžuolinės, beržinės, pušinės, uosinės.


Ąžuolinės žinomos dėl ilgo degimo laiko ir didelės kaitros. Girių karaliaus malkos yra tankios ir dega lėtai, todėl tinka žiemą. Tačiau jas reikia tinkamai išsausinti, paprastai džiovinimas trunka bent vienerius metus. Beržas, nors ne toks kaitrus, bet parduodamos geresne kaina bei pasižymi vienu geriausių kainos ir kaitros santykiu. Galite sutikti ir pušines malkas. Jos nėra tokios šilumingos, bet dega kaitriai ir intensyviai.


Norint, kad malkos išliktų sausos ir efektyviai degtų, būtina jas tinkamai sudėti ir sandėliuoti. Pateikiame keletą svarbiausių patarimų, kaip laikyti malkas:

 

  1. Paruoškite malkas. Šviežiai nupjautose malkose, dar vadinamose žaliomis, yra daug drėgmės. Jas reikia džiovinti, mažiausiai 6-12 mėnesių. Kietmedžiui gali prireikti dar daugiau laiko. Prieš kraudami malkas į krūvą, jas suskaldykite. Suskaldyta mediena greičiau džiūsta ir yra lengviau sandėliuojama.
  2. Pasirinkite tinkamą vietą. Pasirinkite saulėtą, gerai vėdinamą vietą malkoms arba sausą sandėliuką. Venkite krauti medieną tiesiai ant žemės, kad malkos neprigertų drėgmės. Naudokite padėklus arba stelažus.
  3. Tinkamai kraukite. Medieną kraukite nupjautais galais į išorę. Taip per stirtas cirkuliuoja oras ir mediena lengviau džiūsta.
  4. Lauke tinkamai uždenkite. Jei malkos yra lauke – krūvą uždenkite brezentu arba metaliniu stogu, kad apsaugotumėte nuo lietaus ir sniego. Šonus palikite atvirus, kad cirkuliuotų oras.
    Jeigu jau malkas laikote patalpoje, ten turėtų būti sausa, negali būti kenkėjų bei ekstremalių temperatūrų.


Šildymo sezonui reikalingų malkų kiekis priklauso nuo įvairių faktorių, įskaitant jūsų namo dydį, katilo efektyvumą ir žiemos intensyvumą. Pateikiame bendrą rekomendaciją:


Vidutinis namų ūkis per šildymo sezoną gali sunaudoti nuo 1,5 iki 5 m3 malkų. Šis skaičius gali skirtis priklausomai nuo to, kaip dažnai užkuriama krosnis bei židinys, ir kokie orai vyraus pačią žiemą.


Jei įmanoma, visada pirkite paruoštą, išdžiovintą medieną. Ji gali būti brangesnė, bet degs efektyviau ir išskirs mažiau dūmų. Taip pat, džiovintos malkos taupys jūsų laiką ir jėgas.