0
Titulinis
Blogas
Metas nustoti planuoti ir pradėti REMONTUOTI!

Metas nustoti planuoti ir pradėti REMONTUOTI!


Metas nustoti planuoti ir pradėti REMONTUOTI!

Remontas – šis procesas, dažnu atveju, nėra malonus ir dažnai užsitęsia ilgiau nei norėtųsi, tačiau noras turėti gražius ir jaukius namus nugali remonto baimes. Jei Jūsų netenkina Jūsų namų būklė ir svajojate apie pokyčius – nustokite planuoti ir pradėkite REMONTUOTI. Tikimės, kad mūsų patarimai bus naudingi ir įkvėps Jus imtis ilgai lauktų namų pokyčių, o gal padės greičiau užbaigti užsitęsusius remonto darbus.

 

Dažai - lengvas būdas atnaujinti namų įvaizdį

 

Dažai sienoms – vienas paprasčiausių bei daug pastangų nereikalaujančių būdų suteikti savo namams jaukumo ar juos atnaujinti. Perdažyta nusibodusi sena sienų spalva gali sukurti visiškai naujų namų įvaizdį. Jei Jūsų namų sienų spalva atrodo pasenusi ir nublukusi, perdažykite ją ir mėgaukitės estetiškai geresniu patalpų vaizdu.

 

 

Ką verta žinoti norint pakeisti namų sienų spalvą?

Sienų spalvos pasirinkimas yra itin svarbus ir reikalaujantis apgalvoti daug niuansų: ar spalva derės su baldais ir kitais namų akcentais? Ar sienų spalva vizualiai nesumažins patalpų erdvės? Jei pasirinksiu ryškesnę spalvą ar ji man greit nenusibos? Išsirinkus patinkančio atspalvio dažus, rekomenduojame nepirkti didelio kiekio, prieš tai jų neišbandžius. Kartais vaizdas ant pakuotės ir sienų gali skirtis ir Jums nepavyks išgauti norimo rezultato. Puiki išeitis - spalvų testeriai. Sadolin „Ambiance“ spalvos testerius „trys viename” - sudaro spalva, dažai ir dažymo volelis. Išsirinkite Jums patinkančias spalvas ir išbandykite jas greitai, lengvai ir be jokios netvarkos.

Taip pat svarbu išsirinkti tinkamas pagalbines priemones dažymui: teptukus, volelius, apsaugines dažymo juostas bei kitus dažymui reikalingus įrankius galite rasti ČIA

Visą mūsų siūlomą dažų asortimentą ir spalvų paletę rasite ČIA

 

Atsisveikinkite su girgždančiomis grindimis

Grindų dangų pasirinkimas yra itin platus, tačiau mes norėtume išskirti populiariausius variantus - laminatą ir parketą. Nors šios dangos atrodo panašios ir neįgudusi akis, net nepastebėtų skirtumo tarp jų, mes norėtume aptarti šių grindų dangų pliusus bei minusus ir šitokiu būdu padėti apsispręsti, kuris variantas Jums tinkamesnis.

 

 

Laminatas – kokie jo pliusai?
  • Lamintas pasižymi plačiu raštų, spalvų, formų bei matmenų pasirinkimu. Tokia asortimento gausa tikrai leis išsirinki Jūsų lūkesčius bei poreikius atitinkantį variantą.
  • Pats laminato klojimo procesas yra nesudėtingas, nes laminatas nėra klijuojamas, jis klojamas „plaukiojančiu būdu“, todėl nereikalauja brangių papildomų produktų ar įrankių.
  • Laminato kaina mažesnė negu parketo.
  • Laminatas nereikalauja jokios didelės priežiūros, jį lengva valyti.
  • Kokybiškas laminatas yra pakankamai sunkiai įbrėžiamas, tad vizualiai nepraranda prekinės išvaizdos.
  • Laminatas tapo atsparesnis, nes medžiaga presuojama iki kristalizacijos ir nepasiduoda deformacijai, kaip tikras medis.

 

Laminato minusai
  • Tinka tik šildomoms vidaus patalpoms, kuriose nuolat palaikoma pliusinė temperatūra. Priešingu atveju, laminatas gali „išsivaikščioti“.
  • Laminatas netarnaus visą gyvenimą, nes priešingai negu parketas, jis negali būti šlifuojamas ir šitokiu būdu atnaujinamas tolimesniam tarnavimui.
  • Laminatas gana jautri medžiaga, tad jį suklojus ant netaisyklingai paruoštų grindų gali deformuotis.

 

Po naujos kartos laminato asortimentą, galite pasižvalgyti ČIA

 

Parketas – kokie jo pliusai?
  • Parketas pasižymi ilgaamžiškumu. Parketą nesunku pilnai atnaujinti jį nušlifuojant ir jis gali tarnauti visą gyvenimą.
  • Estetinė išvaizda ir natūralumas. Natūralaus medžio masyvas, dvisluoksnės ir trisluoksnės medžiagos iš gamtos dabar itin vertinamos, tad norint sukurti ne tik prabangų, bet ir natūralų interjerą – parketas tinkamas akcentas.
  • Nereikalauja sudėtingos specialios priežiūros ar valymo bei nekaupia dulkių.
  • Lyginant su laminatu, iš pirmo žvilgsnio, parketas yra brangesnis, tačiau skaičiuojant ilgalaikėje perspektyvoje parketas atsiperka labiau.

 

Parketo minusai
  • Lyginant su laminatu, parketo spalvų ir raštų pasirinkimas mažesnis. Parketas yra trijų tipų: dvisluoksnis, trisluoksnis ir medžio masyvo. Populiariausias yra ąžuolinis parketas.
  • Parketas gana jautrus įbrėžimams ar smūgiams, tad reikėtų stengtis nevaikščioti šia danga avint aukštakulnius, o baldų kojeles apklijuoti apsauginiais padeliais. Įeinant į patalpas iš lauko – naudoti apsauginius kilimėlius, kad prie batų padų prilipę nešvarumai nesubraižytų parketo dangos.
  • Sunkiau montuojamas – dažniausiai jį reikia klijuoti.

 

Po kokybiškų ir ilgaamžių parketlenčių asortimentą, galite pasižvalgyti ČIA

 

Kaip tinkamai paruošti grindis dangos klojimui?

Labai svarbu ir tinkamai paruošti grindis prieš klojant Jūsų pasirinktą dangą. Grindis būtina tinkamai išlyginti, išplauti ir leisti išdžiūti. Prieš klojant dangą labai svarbu pasirinkti tinkamą pagrindą, kuris itin svarbus kokybiškai garso bei šilumos izoliacijai.

Reikalingas medžiagas norint kokybiškai iškloti grindis, rasite ČIA

 

Plytelės – populiariausia vonios kambario danga

Vonios kambarys - itin svarbi Jūsų namų dalis, kuri padeda pasiruošti dienos pradžiai ir leidžia atsipalaiduoti dienai pasibaigus. Ko gero vienas svarbiausių vonios akcentų, kuris padiktuoja visą vonios kambario nuotaiką ir stilių – plytelės. Ši apdailos medžiaga yra itin praktiška ir ilgaamžė, tačiau dėl pasirinkimo gausos lengva pasiklysti beieškant idealiausio varianto, todėl patarsime į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis vonios plyteles.

 

 

Plytelių dydis ir forma

Plytelių dydžių ir formų gali būti pačių įvairiausių, tad norint išsirinkti tinkamiausias Jūsų vonios kambariui, reikia įsivertinti jo dydį. Norint sukurti didesnės erdvės pojūtį, rekomenduojama rinktis didesnių matmenų plyteles, kurios suteiks vientisumo pojūtį bei vizualiai dar labiau padidins erdvę. Tačiau, jei mažame vonios kambaryje bandysite sumontuoti didelių matmenų plyteles, klijuojant jas, gali nepavykti išvengti jų pjaustymų, o tai nepridės nei estetiško vaizdo, nei praktiškumo. Renkantis vidutinio dydžio plyteles, niekada neprašausite – tai klasika. Klasikinės plytelės išlaiko aukštas pozicijas tarp vyraujančių tendencijų, todėl tokia apdaila net po ilgo laiko nepraras savo žavesio ir „neišeis“ iš mados. O norint į vonios kambarį įnešti unikalumo, rekomenduojame rinktis mozaikines ar neįprastų formų plyteles, pavyzdžiui, šešiakampes.

 

Plytelių tekstūra ir spalvos

Renkantis plyteles itin svarbų vaidmenį užima jų tekstūra ir spalva. Visų pirma reikėtų įsivertinti, kokie atspalviai turėtų vyrauti jūsų vonioje – tamsesni ar šviesesni. Tamsūs atspalviai gali vizualiai sumažinti erdvę, tad rekomenduotume juos rinktis turint erdvesnį vonios kambarį. Šviesių spalvų plytelės yra universalesnės, jos tinka tiek mažose, tiek didelėse patalpose.

 

Blizgios ar matinės?

Kalbant apie tekstūrą, dažniausiai kylantis klausimas, kurias plyteles pasirinkti - blizgias ar matines? Kad ir kiek diskutuotume, teisingo atsakymo į šį klausimą nėra. Abi šių tekstūrų apdailos medžiagų rūšys turi ir trūkumų ir privalumų. Ant blizgaus paviršiaus plytelių daug aiškiu pastebimos nuosėdos, tačiau jų valymas itin lengvas ir greitas. O matinių plytelių tekstūra nešvarumus ir nuosėdas maskuoja daug geriau, tačiau jų nuvalymas nuo paviršiaus yra sudėtingesnis.

 

Grožis ir praktiškumas – lengvai suderinama

Visiems puikiai žinomas faktas, kad ant margo paviršiaus sunkiau pastebėti susikaupusius nešvarumus, tad įvairių raštų plytelės reikalauja mažesnės kasdienės priežiūros. Ant tamsių paviršių nešvarumai kur kas lengviau pastebimi, tad nors estetiškai tai gražus variantas, bet praktišku aspektu reikalaujantis daugiau priežiūros. Optimalus variantas - neutralūs atspalviai, kurie nereikalauja daug priežiūros ir kuriuos lengvai galėsite įtraukti į bet kokio stiliaus interjerą. Nebijokite žaisti su tekstūromis, spalvomis bei raštais ir Jums tikrai pavyks susikurti savitą bei išskirtinį vonios kambarį.

Platų plytelių asortimentą rasite ČIA

 

Plytelių klijavimas

Įrenginėjant vonios kambarį norisi, kad jis tarnautų ilgai bei neprarastų nei estetinės, nei praktinės pusės. Tad siekiant tokio rezultato verta investuoti, kad vonios plytelės būtų kokybiškos ir susitvarkytų su didele aplinkos apkrova, tokia kaip drėgmė, pastovus taškymas vandeniu ar kitomis higienos priemonėmis. Taip pat labai svarbu, prieš plytelių klijavimą, tinkamai paruošti grindis bei naudoti kokybiškas palydinčias medžiagas ir įrankius. Tinkamas pagrindo paruošimas, plytelių klijai, siūlių glaistymas – visas šias priemones kokybiškam vonios kambario įrengimui, rasite ČIA

 

Durys – ne tik praktiškas, bet ir stilingas namų akcentas

Durys – ne tik būdas atskirti erdves, o ir stilingas interjero elementas. Pasiklysti durų pasirinkimo gausoje labai lengva, tad trumpai patariame į kokius aspektus būtina atsižvelgti norint įsirinkti optimaliausią ir Jūsų poreikius labiausiai atliepiantį variantą.

 

 

Stilius ir įkomponavimas jau esamame interjere

Renkantis duris labai svarbu jas tinkamai priderinti prie namų interjero stilistikos. Jei Jūsų būsto interjero stilius yra klasikinis, modernus, skandinaviškas, minimalistinis, tokia pat stilistika turėtų atsispindėti ir Jūsų duryse. Kalbant apie spalvas, tradiciškai durų spalva derinama su grindų arba sienų spalva, tačiau jei mėgstate originalumą, galite paeksperimentuoti su kontrastingais spalvų tonais.

 

Durų rūšys

Durys yra įvairių rūšių, tačiau pačios pagrindinės yra trys: laminuotos, faneruotos bei medžio masyvo. Brangiausios - medžio masyvo durys, jos ilgaamžės ir gali tarnauti visą gyvenimą, taip pat yra itin atsparios subraižymams, deformacijoms bei pažeidimams. Faneruotos durys priskiriamas vidutinių kainų kategorijai. Jos gana tvirtos, atsparios drėgmei bei gali tarnauti iki 50 metų. Laminuotos durys yra pigiausios, tad ir jų eksploatacijos trukmė, lyginant su kitų medžiagų durimis, trumpesnė – 10 metų. Tačiau nors ir pigios jos stebėtinai atsparios drėgmės pokyčiams.

 

Durų funkcionalumas

Pagal funkcionalumą duris galima skirstyti į: vienvėrės, dvivėrės, varstomos ir stumdomos. Jei Jūsų būstas yra erdvus, aukštomis lubomis, o praėjimai tarp kambarių yra gana platūs – idealus pasirinkimas dvivėrės durys. Jei patalpos mažesnės ir norite sutaupyti vietos – stumdomos durys geriausia išeitis. Šios durys atrodo originaliai, jų nereikia varstyti, tačiau norint jas įsirengti, reikia turėti gan ilgą vientisą sieną. Vienvėrės durys tikra klasika, kuri ras vietą kiekvienuose namuose. Mūsų klientų populiariausios ir labiausiai pamėgtos bei kainos ir kokybės santykį idealiai atitinkančios vienvėrės durys yra RADEX ir VILJANDA.

 

Durų matmenys – kaip išsirinkti tinkamai?

Prieš užsisakant duris svarbu tinkamai išsimatuoti angos plotį, aukštį ir sienos storį. Angos plotį reikėtų matuoti viršuje, per patį vidurį ir apačioje. Jei matmenys nesutampa, angą reiktų išlyginti, o jei nesutapimas minimalus, kaip atsvaros tašką rinkitės siauriausios vietos plotį.

Durų iš įvairių medžiagų rasite ČIA

 

Garso izoliacija

Renkantis duris labai svarbu pasidomėti ir jų garso izoliacijos savybėmis. Gera durų izoliacija priklauso nuo daug skirtingų niuansų į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį – durų varčios storis, durų stakta su įmontuota sandarinimo juosta, slenkstis su iš durų apačios nusileidžiančia specialia guma norint uždaryti duris. Tyliam durų uždarymui - į staktą frezuojama tarpinė, įrengiamas durų varčios pritraukimo mechanizmas.

 

Durų priedai

Neatsiejama durų dalis yra durų priedai. Ir nors jie „neįeina“ nei į komplektaciją, nei į kainą – be jų durys negalėtų pilnai funkcionuoti. Rankenos, spynos, lankstai, užraktai ir kita durų furnitūra – neatsiejama durų sudedamoji dalis, tad itin svarbu, kad jie visi būtų pritaikyti prie interjero ir durų stiliaus, spalvos, bei būtų patogūs ir funkcionalūs.

Platų durų priedų asortimentą rasite ČIA

 

Įrankiai – remonto pagrindas

Įrankiai - turbūt joks remontas nėra įmanomas be jų. Smulkūs remonto darbai, baldų surinkimas ar tiesiog paveikslo pakabinimas – daugelį šių darbų galima atlikti lengvai ir nesudėtingai turint tam tinkamus įrankius. Su tinkamais įrankiais dirbsite greičiau, saugiau, o darbas mažiau vargins. Įrankiai yra suskirstyti į įvairias kategorijas: elektriniai, akumuliatoriniai, pneumatiniai, dažymo ir apdailos, matavimo bei žymėjimo įrankiai, kopėčios, pastoliai, įrankių dėžės ir įrankių priedai.

 

 

Laiko patikrinti įrankių prekiniai ženklai

 

Norint, kad įrankiai tarnautų ilgai svarbu rinktis kokybiškus produktus ir laiko patikrintus prekinius ženklus. Vieni iš rinkos lyderių yra prekiniai ženklai Bosch, Einhell ir Ryobi, kurie gamina profesionalius įrankius tinkamus tiek sudėtingiems darbams statybų aikštelėje, tiek smulkiems remonto darbams, kuriuos galima atlikti savarankiškai.

 

Vienas iš žinomiausių prekinių ženklų, yra japoniškas prekinis ženklas MAKITA, kuris pirmasis pristatė 18V ličio jonų akumuliatorinius įrankius ir gali pasigirti didžiausia pasaulyje Xtreme technologijos (LXT) suderinama 18V slankiojančių baterijų sistema. O pati naujausia Makitos įrankių linija, kuri gali visiškai pakeisti įrankius, veikiančius nuo elektros tinklo yra MAKITA XGT. Pasirinkę šiuos prekinius ženklus, tikrai nesuklysite.

 

Daugiau įvairios paskirties įrankių smulkiems ar didesniems remonto darbams atlikti, rasite ČIA

 

Tikimės, kad pasinaudojus mūsų patarimais ir išbandžius mūsų siūlomą produkciją – remonto darbai bus kaip niekada lengvi, o rezultatas džiugins net pačius išrankiausius. Nustokite planuoti – pradėkite REMONTUOTI!